Suntem în domeniul pardoselilor de lemn de foarte multă vreme, personal sunt înainte de a se naște marca Alma Parchet și, după mai mult de 20 de ani de experiență în domeniu, pot să afirm că parchetul din lemn va rămâne o pardoseală care va conta în continuare în opțiunile oamenilor, a românilor. Iar dacă și tu îți dorești o pardoseală la modă, durabilă, elegantă și peste 10, 20, 30 – 100 de ani, atunci alegerea unui model de parchet masiv, din lemn masiv mai exact, poate fi soluția potrivită pentru tine. Cu o varietate de specii, modele și finisaje, parchetul din lemn masiv adaugă eleganță, căldură  și calitate oricărei camere. Indiferent dacă preferi un stil rustic, clasic sau modern, lemnul masiv se potrivește în orice design interior. S-a potrivit dintotdeauna și va continua să fie o soluție estetică în continuare.

O să îți scriu încă de la început despre avantaje. Alegerea unui model de parchet din lemn masiv potrivit casei tale aduce multe avantaje. Pe lângă faptul că este plăcut din punct de vedere estetic, cald la atingere, viu și unic prin fiecare fibră este și foarte durabil și poate rezista în timp, oferindu-ți satisfacție pe termen lung și crește valoarea proprietății.

Nu doar că pardoseala din lemn masiv rezistă la zile aglomerate și trafic frecvent, dar poate fi și refinisată în cazul zgârieturilor sau al uzurii, poți schimba chiar și aspectul pentru un nou design, o nouă abordare stilistică a casei. Astfel, poți menține parchetul masiv mereu într-o stare proaspătă și impecabilă, indiferent de trecerea timpului.

Alegând parchetul din lemn masiv, poți accentua frumusețea naturală a lemnului și poți transforma orice cameră într-un spațiu cu un design sofisticat și călduros.

Ce este parchetul masiv?

Parchetul masiv reprezintă o formă de pardoseală realizată din lemn natural, solid, masiv,  fără straturi sau materiale compozite adăugate. Este, de cele mai multe ori, realizat din esențe tari, nobile.

În funcție de zona în care crește specia de arbore, parchetul masiv este din lemn autohton sau lemn exotic.

Avantajele parchetului masiv

Parchetul masiv are numeroase avantaje față de alte tipuri de pardoseli. Acestea includ durabilitatea peste generații, aspectul estetic, versatilitatea și capacitatea de a fi recondiționat în caz de nevoie.

Durabilitatea

Parchetul masiv este cunoscut pentru rezistența sa și pentru capacitatea de a rezista traficului intens și uzurii zilnice. Datorită structurii sale solide, acest tip de pardoseală poate rezista mulți ani fără a se deteriora semnificativ. Fiind fabricat din lemn masiv, acesta este mai rezistent decât alte tipuri de pardoseli și poate face față cu ușurință greutății și presiunii exercitate asupra sa.

Aspectul estetic

Parchetul din lemn masiv adaugă o notă de eleganță și calitate oricărei camere. Fie că alegi o nuanță deschisă sau închisă, un model simplu sau unul mai complex, parchetul din lemn masiv poate transforma complet aspectul unei camere. De asemenea, textura naturală a lemnului adaugă căldură și confort vizual în orice spațiu.

Versatilitatea stilului

Parchetul din lemn masiv este disponibil într-o varietate de nuanțe, modele și finisaje, ceea ce îl face potrivit pentru orice stil de design interior. Indiferent dacă preferi un aspect rustic, clasic sau modern, parchetul din lemn masiv poate fi adaptat pentru a se potrivi cu preferințele tale. Poți alege între diferite specii de lemn, cum ar fi stejarul, fagul, cireșul  sau nucul – autohtone – fiecare având propriile caracteristici și aspecte unice.

Speciile exotice, doussie, merbau, teak, nuc american și altele, au o altă definiție a fibrelor, spectaculoasă prin ea însăși și, unele dintre ele, sunt inclusiv rezistente la umiditate (nu la apă în volum mare).

Mai mult, parchetul masiv nefinisat permite finisaje după propriile opțiuni.

Rașchetarea și recondiționarea

Unul dintre avantajele majore ale parchetului din lemn masiv este capacitatea sa de a fi restaurat și recondiționat în cazul zgârieturilor sau a uzurii. Prin rașchetare (sau șlefuirea cum mai numesc unii clienți) și refinisarea pardoselii, poți îndepărta zgârieturile și imperfecțiunile, permițându-i să arate din nou ca nouă. Această capacitate de a recondiționa parchetul face ca investiția în lemn masiv să fie pe termen lung, oferindu-ți satisfacție și valoare peste generații.

Dezavantajele

Aparent există și dezavantaje și le-am descris, transparent, încă din pagina de prezentare, aceasta. De ce scriu aparent? Pentru că parchetul masiv poate rezista cât casa, așadar o investiție pe termen lung, cu amortizare sigură.

În tot acest timp te bucuri de sentimentului lui „acasă”.

Factori de luat în considerare la alegerea parchetului masiv

Atunci când alegi parchetul masiv, există câțiva factori importanți pe care ar trebui să îi iei în considerare. Acești factori includ specia lemnului, finisajul, dimensiunile și costurile.

 • Specia lemnului: Fiecare specie de lemn are propriile caracteristici și aspecte unice. De exemplu, stejarul este cunoscut pentru durabilitatea și aspectul său elegant, în timp ce fagul oferă un aspect mai rustic și cald, fiind o esență foarte stabilă dimensional. Este important să alegi o specie de lemn care să se potrivească cu designul și preferințele tale, dar, să alegi durabilitatea înainte de toate..
 • Clasa de selecție: se referă la aspectul lemnului, procentul de alburn, fisuri sau noduri, finețea lui, până la urmă. Spre exemplu, clasa rustic este cea care are o pondere mai mare de noduri și alburn, select este cea mai uniformă. Pentru că un copac are prea puține bucăți uniforme, fără alburn și noduri reduse, evident aceasta este și cea mai scumpă. Aceste clase poartă diferite denumiri, principiile de a urmări alegerea rămân aceleași: culoare uniforma, fără noduri și aspect rustic: cu multe noduri și diferențe de culoare.
 • Finisajul: Finisajul parchetului din lemn poate varia de la nefinisat și alegi tu finisajul, la lucios sau mat și poate avea diferite nuanțe și texturi. Este important să alegi un finisaj care să se potrivească cu stilul și designul camerei. De asemenea, poți alege un finisaj care să ofere o protecție suplimentară împotriva zgârieturilor și uzurii.
 • Dimensiunile: Parchetul masiv este disponibil în diferite dimensiuni, inclusiv grosime și lățime. Este important să alegi dimensiunile potrivite în funcție de dimensiunea camerei tale și de preferințele tale estetice. De asemenea, dimensiunile parchetului pot influența costurile și dificultatea instalării.
  • Grosimea influențează durabilitatea. Ca să exemplificăm, noi avem parchet masiv cu grosimi între 14 mm si 20 mm și, bineînțeles, cel de 20 mm poate fi refinisat de mai multe ori, așadar e mai scump.
  • Lățimea și lungimea influențează aspectul și poți alege între parchet convențional, lamelă, sau lat cu aspect de dușumea.
 • Costurile: Costul parchetului masiv poate varia în funcție de specia lemnului, dimensiuni, aspectul și finisaj. Este important să ai în vedere bugetul tău și să alegi un parchet care să se potrivească cu acesta. Deși parchetul masiv poate fi mai scump în comparație cu alte tipuri de pardoseli, investiția în calitate și durabilitate pe termen lung merită efortul. De fapt, ca să îți faci o idee asupra acestor caracteristici de mai sus și asupra costurilor, vezi oferta noastră actuală.

Modele de parchet masiv găsești aici.

Montarea parchetului masiv

Montarea parchetului din lemn masiv e un proces complex și necesită o pregătire adecvată, din acest motiv recomandăm ca el să fie montat de maeștri parchetari pentru a nu strica lucrarea. Și spunem aceasta nu pentru că noi oferim lucrări la cheie, ci pentru că parchetul e o investiție pe termen lung și durabilă dacă montajul e executat corect. Montat incorect poate deveni o pierdere.

Totuși, îți descriem câtiva pași de bază, pentru a înțelege complexitatea și la ce să te aștepți:

 • Pregătirea suprafeței: suprafața pe care urmează să fie montat parchetul este necesar să fie curată, plană și uscată.
 • Montarea propriu zisă: montajul parchetului începe din lateralul camerei și continuă în toată camera / locuința. Asigură-te că parchetul este așezat în mod corespunzător și fixat în loc cu ajutorul unui adeziv potrivit.
 • Finisarea și sigilarea: După instalare, parchetul poate fi finisat și sigilat pentru a-i oferi o protecție suplimentară și un aspect final. Se aplică un strat de lac sau de ulei pentru protecție și pentru a-i adăuga strălucire și profunzime.

Am scris aici pașii în detaliu.

Repet. Este important să ai în vedere că montarea parchetului din lemn necesită abilități și instrumente speciale. E motivul pentru care îți recomand să apelezi la serviciile unei firme specializate, a unui meșter parchetar.

Întreținerea și îngrijirea parchetului masiv

Pentru a menține parchetul masiv într-o stare bună și pentru a-i prelungi durabilitatea, este important să-l întreții și să-l îngrijești corespunzător. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea parchetului din lemn masiv:

 • Curățarea de bază: Asigură-te că îndepărtezi praful și murdăria de pe parchet în mod regulat. Folosește o mătură moale sau un mop umed pentru a curăța suprafața. Evită utilizarea excesivă de apă sau de produse de curățare puternice, deoarece acestea pot deteriora parchetul. La noi găsești produse profesionale, speciale pentru a curăța parchetul din lemn.
 • Curățare profesională: O curățare profesională anuală te poate ajuta să prelungești momentul rașchetării cu câțiva ani. Aceasta înseamnă pentru tine prelungirea durabilității și economii.
 • Evitarea zgârieturilor: Protejează parchetul de zgârieturile și de deteriorările prin plasarea covorașelor pentru pantofi la intrare și prin utilizarea fețelor de protecție pe picioarele pieselor de mobilier. Evită să tragi / împingi mobilierul pe parchet și folosește protecții adecvate pentru scaune.
 • Evitarea umidității excesive: Parchetul din lemn masiv este sensibil la umiditate și poate suferi deformări în cazul expunerii prelungite la umezeală. Asigură-te că nu lași lichide să stea pe parchet și utilizează un mop ușor umed pentru curățarea zilnică.
 • Refinisarea când e cazul: Pentru a menține aspectul proaspăt și impecabil al parchetului, este recomandat să-l reconditionezi și să-l refaci când e nevoie. Aceasta include rașchetarea și refinisarea parchetului pentru a îndepărta zgârieturile și pentru a-i reda strălucirea și frumusețea inițială.

Aceasta este doar o introducere în ceea ce înseamnă parchetul masiv, parchetul din bucăți solide din lemn. Dacă îți dorești să știi mai multe înainte de a cumpăra parchetul potrivit pentru tine, poți să ne suni sau să vii în showroom pe strada Fântânica nr 14, sector 2, București și te invităm să alegi cu toate simțurile și, înainte de toate, informat.