Închide ochii pentru o clipă și imaginează-te acasă. Simți prin degetele de la picioare răcoarea zilei care e înlocuită treptat, înlocuită de o căldură liniștitoare care îți învăluie tălpile. E cald, tocmai plăcut, cu o temperatură potrivită care să îți aline simțurile după o zi lungă și agitată. Auzi un sunet lin, suav – este lemnul care vorbește sub pașii tăi, fiecare lamelă de parchet având povestea ei, o doină susurată a naturii. Inspiri adânc și în piept ți se ridică un parfum bogat de stejar, un miros revigorant care te îmbie cu promisiunea unui mediu confortabil.

Deschide ochii și te afli în propriul tău sanctuar. Sub tălpi, parchetul triplustratificat îți atinge privirea, un spectacol de nuanțe și texturi care te încântă.

Nu e doar un parchet. Este temelia pentru amintiri ce urmează să fie create, este scena pe care se joacă viața ta, este simbolul confortului tău zilnic. Acesta este sentimentul de acasă, transpus în lemnul frumos și durabil al parchetului nostru triplustratificat din stejar.

Da, ai intuit bine. În acest articol te purtăm în lumea parchetului triplustratificat și îți recomandăm top 3 modele parchet triplustratificat pentru luna aceasta la Alma Parchet: Bronzo, Etch și Mostra.

Dar… ce este parchetul triplustratificat?

Parchetul triplustratificat este o compoziție complexă formată din trei straturi de lemn, care oferă durabilitate și flexibilitate sporite. Această abordare inteligentă a designului parchetului asigură stabilitatea în timp, făcându-l o alegere potrivită pentru condițiile variabile de umiditate și temperatură.

Primul strat este stratul de uzură, compus din esență nobilă de lemn, cum ar fi stejarul, frasinul, cireșul, nucul sau chiar esențe exotice. Acest strat superior conferă parchetului aspectul estetic și oferă durabilitatea necesară în fața uzurii zilnice. Stratul de mijloc și cel de bază sunt fabricate din lemn mai moale, precum brad, molid sau pin și au rolul de a oferi stabilitate dimensională și durabilitate parchetului.

Parchetul triplustratificat din stejar

Parchetul triplustratificat de stejar este preferat pentru durabilitatea, aspectul și calitatea sa. Stejarul este recunoscut pentru rezistența sa la uzură și la deformări, și astfel devine o alegere de lux pentru locuințe sau spații comerciale.

Fie că alegi un parchet triplustratificat din stejar cu design de tip one strip, care oferă o senzație de unitate și mărește vizual spațiul, sau tipul 3 strips, care adaugă un caracter clasic pardoselii, alegi o declarației pentru lux și rafinament.

Îmbinările și grosimea

În ceea ce privește îmbinările, majoritatea modelelor de parchet triplustratificat dispune de un sistem de îmbinare click sau nut și feder, care facilitează instalarea și asigură o fixare stabilă a plăcilor de parchet, mai ales când este lipit cu adeziv.

Grosimea stratului de uzură este, de asemenea, un aspect esențial. Cu cât acesta este mai gros, cu atât viața parchetului va fi mai lungă, deoarece permite mai multe rașchetări. În general, parchetul triplustratificat are un strat de uzură cu o grosime între 2.5 și 6 mm, care îi oferă o durată de viață de până la câteva decenii.

Sfaturi de montaj

Montarea parchetului triplustratificat necesită un nivel ridicat de precizie și expertiză. Este esențial să asigurați o pregătire adecvată a suprafeței, care trebuie să fie plană, curată și uscată. De asemenea, este recomandat să lăsați parchetul în încăpere pentru o perioadă de aclimatizare înainte de instalare.

Recomandarea noastră este ca parchetul să fie montat, lipit, cu adeziv pentru mai multă durabilitate a lucrării. Profesioniștii Alma Parchet sunt alături de tine cu lucrări la cheie.

Top 3 modele de parchet triplustratificat de la Alma Parchet

Parchetul Stratificat Stejar Bronzo: Rezistență și Lux într-un Singur Produs

Când căutați o soluție premium pentru pardoseala casei sau spațiului dumneavoastră comercial, atunci îți recomandăm parchetul triplustratificat stejar Bronzo de la KAHRS. Acest parchet, cu dimensiuni de 15x190x1900 mm, îmbină calitatea superioară cu un design de lux, oferind un aspect sofisticat oricărei încăperi.

Stejarul este recunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa, iar acest model de parchet triplustratificat nu face excepție. Cu un strat de uzură de 3.5 mm, acest produs oferă o durată de viață îndelungată și permite mai multe rașchetări, asigurând că pardoseala ta își va păstra aspectul elegant de-a lungul anilor.

Sistemul de îmbinare click face ca montajul să fie o activitate ușoară și eficientă, oferind totodată o fixare stabilă a plăcilor de parchet. Iar datorită finisajului uleiat, pardoseala va avea un aspect natural și o textură plăcută la atingere.

Parchetul triplustratificat Bronzo din stejar este compatibil cu încălzirea în pardoseală, ceea ce înseamnă că nu vei avea de făcut compromisuri între estetică și confort.

Pentru a asigura durabilitatea și aspectul estetic al parchetului, se recomandă utilizarea unui strat de adeziv de calitate superioară și respectarea tuturor instrucțiunilor de montaj. Pentru rezultatele cele mai bune, îți recomandăm să apelați la serviciile unui profesionist.

În concluzie, parchetul triplustratificat este o alegere care afirmă un gust rafinat pentru design interior, conferind un plus de calitate și durabilitate spațiului tău.

Parchetul Stratificat Stejar Etch: Stil Natural și Eleganță

Continuăm să explorăm universul modelor de parchet triplustratificat cu încă un produs spectaculos din gama noastră Parchetul stratificat stejar Etch 1S  (one strip) de la KAHRS.

Cu o grosime de 13 mm și dimensiuni de 13x127x1860 mm, acest parchet este o opțiune excelentă pentru a adăuga o notă de naturalețe și eleganță spațiului tău. Este realizat din esența de stejar, fiind nu doar robust, ci și atrăgător prin frumusețea sa naturală.

Finisajul lăcuit oferă acestui parchet o strălucire fină, care reflectă lumina și creează o atmosferă caldă și primitoare. În plus, protejează suprafața lemnului, crescând astfel durabilitatea produsului.

Un alt avantaj major al parchetului stratificat one strip Etch este sistemul de îmbinare click. Acesta permite o montare ușoară și rapidă, asigurând totodată o fixare perfectă a plăcilor de parchet. Încă o dată repetăm recomandare: lipirea cu adeziv aduce durabilitate, mai ales pentru încălzire în pardoseală.

Acest parchet este de clasa de selecție Country, ceea ce înseamnă că păstrează și pune în valoare variațiile naturale de culoare și textură ale lemnului de stejar. Fiecare placă de parchet este unică, cu aspect natural, plin de caracter și deosebit.

Parchetul triplustratificat din stejar Mostra one strip: confort, eleganță, durabilitate

Când vine vorba de alegerea parchetului perfect pentru casa ta, nimic nu poate întrece combinația de funcționalitate și frumusețe a Parchetului stratificat stejar Mostra 1S (one strip) de la KAHRS. Acest parchet îmbină eleganța atemporală a stejarului cu tehnologia modernă pentru a crea o soluție de pardoseală care să îmbunătățească orice încăpere.

Parchetul Mostra 1S este o alegere excelentă pentru orice spațiu, fie că vorbim de o locuință, birou sau spațiu HORECA. Cu o grosime de 13 mm și dimensiuni de 13x127x1860 mm, acest parchet aduce un plus de robustețe și rafinament.

Produsul se mândrește cu un finisaj lăcuit și o nuanță albită, care aduce un aer de prospețime și luminozitate oricărei încăperi. Totodată, finisajul protejează lemnul și ajută la menținerea frumuseții sale naturale în timp.

Sistemul de îmbinare click asigură o montare rapidă și eficientă. În plus, parchetul este compatibil cu încălzirea în pardoseală, transformând fiecare cameră într-un spațiu călduros și confortabil. Imaginează-ți să te relaxezi pe acest parchet într-o seară de weekend, alături de familie, bucurându-te de confortul maxim în timp ce te uiți la filmul preferat al familiei.

Îți imaginai la început un paradis al casei tale. E posibil, aproape de tine. Fă primul pas și transformă-ți casa într-un sanctuar al stării de bine alegând modele de parchet triplustratificat deosebite, durabile și cu un aer sofisticat, acel rafinament pe care îl meriți. Fă un pas mai aproape de acasă, un pas mai aproape de inima ta. Fă un pas mai aproape de Alma Parchet.

Ne găsești pe strada Fântânica nr. 14, sector 2 și te primim cu drag.