Suntem la mijlocul lunii octombrie, iar designerii de interior lansează deja noile tendințe pentru anul 2020. În acest articol conturăm pentru voi tendințele generale, punând accent pe importața parchetului. 

 

Dacă ar fi să definim pe scurt tendința anului 2020 în materie de amenajări interioare, alinierea la natură, vitalitatea și simplitate ar fi definitorii pentru anul următor. 

amenajari restaurante lux - parchet-stejar-stratificat-ambiente1

Tendințe în amenajări interioare în 2020. Caracteristici generale

Schimbarea în tendințele în amenajări interioare s-a declanșat în urmă cu mai mulți ani, pe când specialiștii au simțit nevoia să revitalizeze cu elemente naturale spații urbane aglomerate. 

Parchet stratificat Alma - parchet ieftin si bun
parchet stratificat alma potrivit in orice amenajare interioara

Materiale folosite în amenajările interioare în  tendințele anului 2020 

 

Se observă în ultimii ani  cum designerii de interior se întorc din ce în ce mai mult la natură, atât prin materialele folosite, cât și prin decorațiuni ce recreează mediul natural.  Lemnul, pielea naturală, piatra sunt preferate în locul materialelor prefabricate. Decorațiunile interioare sunt însoțite de amenajări florale verzi, uneori, unde spațiul permite se amplasează fântâni pentru a aduce în interior elementul apă. 

 

Culorile folosite în anul 2020 în amenajări interioare

 

Sunt două direcții contrare în ceea ce privește paleta de culori folosită în interioare în anul 2020. Pe de o parte, culorile neutre simple, precum gri, alb, negru, crem  își definesc un rol important pentru elementele esențiale de interior. Astfel, vom putea observa parchet gri, alb sau culoarea lemnului natur, pereți albi și mobilier în tonuri de negru sau gri petrol. 

parchet stejar rock salt

La extrema opusă se află decorațiunile și tapiseriile. Culori vii precum verde, mov sau chiar roz vor ornamenta interioarele. 

 

Puterea formei în designul interior în 2020

 

Și pe acest palier se disting două tendințe. Minimalismul, formele simple și geometrice își păstrează un loc bine definit. 

parchet lemn bole - ultima tendinta in materie de pardoseli
Parchet lemn Bole personalizat stil conac

Pe de altă parte, formele rotunjite, uneori asimetrice și  cu aspect firesc, inspirat din natură câștigă progresiv mai mult teren. În oferta noastră,  parchetul Bole urmeză deplin această tendință. 

Ce parchet se poartă în 2020?

 

Pardoseala și pereții ocupă un rol important în amenajări interioare, iar definirea acestor două elemente de la bun început este esențială. Pe de o parte pentru că acestea ocupă o mare pondere a spațiului vizual din interior, pe de altă parte fiindcă aceste două elemente nu pot fi schimbate cu simplitate. 

 

Parchetul urmează cele două mari tendințe enunțate la început : Natural și simplu. Pe de o parte parchetul din lemn (stratificat sau masiv)  sunt piesele naturale. LVT-ul este cel care tinde spre simplitate și minimalism. 

 

Se demodează parchetul din lemn?

 

În niciun caz! Dimpotrivă. Parchetul din lemn, în special parchetul stratificat pentru încălzirea în pardoseală devin opțiuni de primă mână pentru designerii de interior internaționali, aliniindu-se tendințelor generale pentru întoarcerea la materialul natural. 

 

Ce culoare de parchet este populară în 2020?

 

Anul viitor urmează tendințele ultimilor ani. Parchetul gri este opțiunea într-o varietate de stiluri de amenajări interioare (modern, contemporan, minimalist), urmat îndeaproape de parchetul alb. 

 

Lemnul natur este un ”ever green” al amenajărilor interioare, cu amplă versatilitate în potrivirea mobilierului și decorațiunilor într-un spațiu contemporan sau clasic. 

Ce model sau stil de parchet sa aleg pentru 2020

 

Răspunsul este: depinde de tipul de parchet.În mare vogă este parchetul one strip, cu aspect de dușumea din lemn ce păstrează liniile simple. Parchetul cu design sau Chevron este apanajul caselor al căror stil se amplasează între clasic și modern.

parchet Masiv exotic teak 008
Parchet tip dusumea pentru baie – in tendinte

Parchetul deosebit, în linii curbe, precum Bole este o opțiune versatilă, grație tocmai aspectului inedit natural. Acesta este ales de către  persoanele care își doresc un stil îndrăzneț, rustic sau chiar clasic, de conac.

Care este cea mai potrivita culoare de parchet pentru a revinde un apartament mai ușor?

 

Sfaturile de mai sus le-am dat pentru ca voi să vă amenajați locuința în care locuți pe sufletul vostru. Am primit și această întrebare, la care răspundem cu drag: ce tip și ce  culoare de parchet să montez să vând apartamentul mai ușor?

 

Răspunsul nostru este cert în ce privește tipul: parchet din lemn, stratificat sau masiv care permite recondiționarea și schimbarea aspectului prin refinisare. Parchetul de stejar, în culoare natur, este o opțiune versatilă, care se aliniază mai multor stiluri de design interior. Iar în cazul în care potențialul cumpărător dorește o altă nuanță, are oricând opțiunea să o schimbe. 

 

Dacă planificați să vă amenajați casa în 2020 noi vă suntem alături să vă bucurați de parchetul care transformă casa în acasă. Vă ajutăm să faceți alegerea potrivită, ne ocupăm de transport și montaj. 

 

Iar dacă sunteți în faza de documentare, vă asigurăm consultanță gratuită în alegerea parchetului. Vă puteți programa aici: