Parchet din lemn stratificat  – alegerea durabilă și de calitate pentru o pardoseală elegantă. Pentru că meritați tot ce e mai bun!

 

Știm că vă doriți tot ce e mai bun pentru casa voastră, din acest motiv dorim să vă recomandăm tipul de parchet din lemn stratificat drept o opțiune estetică superbă și de calitate.  

Acesta aduce în casă mirosul lemnului,  ecologia naturii și te provoacă să îl atingi cu finețe pentru că, la rândul lui, la fiecare pas,  pardoseala din lemn te atinge cu căldură.

parchet stratificat Italia - negru de lux

Parchet stratificat stejar- model de lux

Parchetul stratificat- o pardoseală de lemn de calitate înainte de toate

Aceasta pentru că parchetul stratificat este făcut integral din lemn.  Lamela este confecționată din două sau mai multe straturi de lemn, dintre care partea exterioară, de suprafață, e  produsă din lemn de esență tare, nobilă. Stratul exterior, denumit de uzură, aduce frumusețea și durabilitatea, iar straturile de suport (plăcile portante) conferă stabilitatea dimensională a  dușumelei.

Parchet stratificat vs parchet laminat sau masiv

Stratul de uzură, cel  nobil, este fabricat din diverse esențe  autohtone și exotice, precum: stejar, frasin,  mesteacăn, iroko, merbau, wenge, nuc american, iar lista este lungă.  Stratul sau straturile care asigură stabilitatea pardoselii este produs, de cele mai multe ori,  din lemn de rășinoase, mesteacăn sau plop.

parchet lemn masiv rezistent

Parchet din lemn masiv, diferite clase de selectie.

Parchetul stratificat este mai degrabă asemănător celui masiv pentru că are la bază lemn natural. Într-un fel, acesta îmbină calitățile parchetului masiv,  aducând în plus confortul stabilității dimensionale. Parchetul nu se micșorează și nu se dilată pentru a strica efectul estetic.

Facem această clarificare pentru că parchetul din lemn stratificat este de multe ori,  pe nedrept, confundat cu parchetul laminat. Acesta din urmă nu are în compoziția sa lemn, ci doar material prelucrat industrial, spre deosebire de varianta de lemn stratificat.

Parchetul stratificat este o  opțiune pentru confort, eleganță și durabilitate,  existând inclusiv variante de pardoseală de lux, atent finisată și durabilă. Spre exemplu, în oferta noastră  găsiți variante de parchet de lux cu până la 22 de straturi de finisaje. Este un model spectaculos estetic, nu neapărat ieftin,  care vi se adresează vouă pentru că meritați ce e mai bun pentru casa voastră.

Parchetul dublu stratificat sau triplu stratificat. Criterii de calitate, preț și utilitate

Am descris până acum diferențele dintre parchetul stratificat din lemn și  variantele de laminat sau masiv. Care sunt diferențele dintre parchetul dublu și cel  triplu stratificat? După cum sugerează denumirea, diferă numărul de str

 

aturi de lemn.

Parchetul triplu stratificat este deosebit, având și un al treilea strat de lemn, cel de contrabalans care îi asigură o stabilitate deosebită.  Despre acesta am scris un articol distinct, pe care vă invităm să îl citiți (îl găsiți aici parchet dublu stratificat versus  triplu stratificat).

 

Parchet stratificat de 14 mm sau de 10 mm ? O discuție despre stratul de uzură

 

O altă întrebare care ni se adresează des în showroom se referă la  diferența dintre parchetul  stratificat de 14 mm și cel de 10

parchet stratificat din lemn, model de lux Alma Parchet Natural - triplustratificat 14 mm

Parchet stratificat de lux

mm.  Această dimensiune reprezintă de fapt grosimea  plăcii. De multe ori este asociată cu parchetul triplu stratificat versus dublu stratificat, dar nu este întotdeauna așa.  

 

Există parchet triplu stratificat de 10 mm (mai exact 10.5 mm), 11 mm,  după cum există și de 14 mm. Adevărata diferență vine din grosimea stratului de uzură, grosimile inferioare  având un strat de uzură mai mic decât cel de 14 mm. Fiecare dintre ele vine cu avantaje și dezavantaje.

 

Stratul de uzură,  acest strat de esență tare, asigură durabilitatea  prin faptul că pardoseala din lemn poate fi refinisată,  rașchetată, de un număr mai mare de ori, prelungind durata de viață a dușumelei.

 

Aceasta diferență de strat de uzură se traduce și printr-o majorare de preț,  cu cât este mai mare stratul de uzură, cu atât mai scumpă va fi pardoseala. Spre exemplu,  pe piață (în magazinele generaliste pentru casă, grădină și altele) găsiți parchet stratificat  mai ieftin decât cel din oferta noastră, dar, analizând caracteristicile produsului, veți observa diferența de strat de uzură.  Noi comercializăm parchet stratificat din lemn cu strat de uzură mai mare de 3,5 mm.

Finisaje care dau personalitate casei

tendinte refinisari parchet de la Bona

Parchet din lemn refinisat in ultimele tendinte

Când vine vorba despre parchetul stratificat din lemn, vorbim, în primul rând, despre o pardoseală finisată, cele mai multe modele fiind  comercializate în forma finală, finită și rafinată. Sunt sute de modele de parchet pe piață, atât dublu cât și triplu stratificat.

Sunt inclusiv variante  nefinisate, care vă permit flexibilitatea maximă în amenajare.   Spre exemplu, parchetul Chevron, un parchet dublu stratificat, este varianta flexibilă și rafinată de  a reda aspectul palatelor franțuzești de odinioară. Aceasta pentru că lemnul este în starea sa naturală, iar sistemul de îmbinare nut și feder,  precum și modul de tăiere al plăcii, permit realizarea unui număr nesfârșit de modele pentru unicitatea casei voastre.

 

Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne scrieți. Și mai bine, veniți în showroom să vedeți diferențierea prin calitate și să alegeți cu ochii, rațiunea și sufletul!