Care sunt cele mai bune soluții pentru intreținerea parchetului si cum le alegeți  

 

Pardoselile din lemn sunt caracterizate de  farmec și eleganță, iar pentru a le păstra cu un aspect senzațional este nevoie de implicare și produse de curățenie specifice, de calitate.

 

De ce este important să fim atenți la rutina de îngrijire a parchetului?

 

Deși parchetul este o pardoseală trainică, felul în care îl îngrjim îsi poate spune cuvântul în timp. Pentru ca aspectul proaspăt pe care l-ați admirat în primele zile să se păstreze, respectați o rutină sănătoasă de îngrijire.

Îngrijirea parchetului se face încă din prima zi, nu după ce apar semnele de uzură. Deși la început tindem să credem că parchetul va rămâne la fel ani la rând, acest gând se schimbă odată cu observarea primelor semne de uzură, de la zgărieturile fine, până la pierderea strălucirii.

renovare apartament

Câteva aspecte de luat în calcul 

 

Mobila, mai ales dacă este mai grea, pune presiune pe plăcile de parchet. Evitați mutarea pieselor de mobilier prin împingere și folosiți o protecție în zona în care aveți scaunul de birou. 

Folosiți produse specifice de curățare a parchetului 

 

Utilizați numai produse de curățare destinate lemnului. Fiind un material natural, lemnul poate fi afectat de soluțiile dure, adesea universale. Este important să luați în calcul și tipul de finisaj: dacă parchetul din locuința dumneavoastră este finisat cu ulei, lemnul este mai sensibil la substanțele pe care le utilizați.

De asemenea, dacă folosiți soluții de curățare colorate, iar parchetul dumneavoastră este deschis, riscați să îl pătați în timp.

 

Evitati excesul de apa

Excesul de apă nu este niciodată o idee bună. Dacă doriți să curățați mai bine o anumită suprafață, nu utilizați cantități însemnate de apă, ci mai degrabă reveniți cu mopul sau cu o cârpă umedă până când aceasta revine la aspectul dorit. 

Feriți pardoseala din lemn de praf cu ajutorul barierelor ce pot fi amplasate la intrările în locuință, respectiv în fața și în spatele ușii.

 

Recomandările noastre

 

Alma Parchet Natural recomandă utilizarea unui spray mop pentru curățarea de zi cu zi pentru parchetul din lemn. Lavetele sunt ușor de desprins, se pot spăla în mașina de spălat și vă scapă de găleata plină cu apă și de mopul ce trebuia stors și clătit de numeroase ori. 

Acest tip de mop pulverizează cantitatea necesară de soluție specială (marca BONA, pe care o găsiți la noi în magazin) chiar în fața lavetei, așadar nu este nevoie să vă aplecați. 

Ce solutii recomandam sa folosiți pentru parchet?

În primul rând vă recomandăm să folosiți soluții specializate pentru parchet. Știm că pe rafturile supermarketurilor există multe produse ieftine, dar noi recomandăm produsele Bona, aceasta fiind o companie care s-a dedicat cercetării și dezvoltării unor soluții speciale, dedicate îngrijirii parchetului în fucnție de tipul de finisaj (lac sau ulei). 

Astfel, noi, Alma Parchet Natural, comercializăm produsele în care avem încredere Bona Cleaner și Bona Soap pentru parchet lacuit si pentru parchet uleiat, ambele de la Bona. 

 

Ce faceți daca parchetul este uzat?

workshop refinisare parchet lemn designeri arhitecti demo

Dacă parchetul din locuința dumneavoastră prezintă semne de uzură și doriți să îl aduceți la starea de nou, optați pentru o refinisare. O echipă de parchetari profesioniști va șlefui stratul de uzură și va reaplica finisajul dorit. Puteți opta chiar și pentru o culoare nouă.

 

Un alt sfat din partea noastră este să apelați numai la profesioniști în domeniu pentru orice intervenție de care aveți nevoie. Poate părea mai scump la prima vedere, însă primiți garanția lucrului bine făcut. O echipă care nu este bine instruită poate face greșeli care costă atât bani, cât și timp.

 

 Un parchet îngrijit este un parchet frumos!