Primul workshop dedicat arhitectilor si designerilor de interior in materie de parchet. Reconditionarea parchetului din lemn pentru un aspect fabulos

 

In data de 17 ianuarie 2019, echipele Alma Parchet Natural si Bona au organizat la Hotel Caro primul workshop in Romania dedicat arhitectilor si desingerilor de interior, aducand solutii de refinisare pentru parchet lemn. Pe aceasta cale tin sa le multumesc celor 20 de specialisti in amenajari interioare pentru participare.

workshop refinisare parchet lemn designeri arhitecti grup

De-a lungul celor 4 ore  de workshop, alaturi de Alex, specialist Bona Inspiration,  si Mihai, maestru parchetar, am prezentat solutii de finisare a parchetului din lemn pentru a-i reda un aspect nou, fabulos. Aceste solutii sunt viabile pentru parchet stratificat si masiv. 

 

Dincolo de prezentarea solutiilor Bona Inspiration de a realiza culori noi, inedite, in ultimele tendinte, mare parte a workshopului a fost demonstrativ, prezentand optiunile si posibilitatile pe care le aduc parchetul vechi din lemn.

workshop refinisare parchet lemn bona inspiration Georgiana Enache si Alex- Bona

Impreuna am prezentat etapele refinisarii parchetului, modul in care se folosesc grunduri, lacuri si uleiuri pentru a obtine diferite culori si efecte vizuale pentru un parchet cu un aspect modern. Am evidentiat contrastant modul de prelucrarea  culorilor (pentru alb, griuri, negru), am evidentiat modul de lucru pentru lacuri pentru un efect lucios sau, dimpotriva uleiurile pentru un efect mat- natural.

Deopotriva am subliniat beneficiile alegerii diferitor solutii de refinisare, intre durabilitate si aspect elegant. Intrebarile participantilor au contribuit semnificativ in clarificarea diferitor aspecte conexe designului interior, dar si a utilizarii lacurilor si uleiurilor ecologice in materie de siguranta.  

workshop refinisare parchet alma designeri interior arhitecti

Va multumim inca o data pentru participare si implicare. Pentru aceia dintre dvs care nu au venit, dar ar dori sa participe pe viitor, va rugam sa urmariti pagina noastra de Facebook unde vom anunta evenimente ulterioare similare!