Lemnul este un material care din cele mai vechi timpuri a cunoscut o popularitate crescuta in interiorul caselor. Doar ganditi-va la grinzile din lemn pe care inca le vedeti in casele bunicilor! Acest material ramane de actualitate, fiind utilizat pentru obtinerea a sute de produse precum parchetul, trepte din lemn, balustrade, mobilier, decoratiuni si multe altele, care pot constitui completarea perfecta pentru orice camin. 

parchet stratificat - scari interoare

In ce priveste montarea de trepte din lemn, acestea reprezinta o alegere deosebit de inspirata pentru a asigura accesul spre etajele superioare in orice casa. Caldura si aspectul primitor al lemnului sunt doua caracteristici care nu trebuie pierdute din vedere mai ales atunci cand doresti sa creezi un design perfect pentru o familie.  Lemnul este un material care se deosebeste prin numeroase alte calitati precum rezistenta si durabilitatea iar tehnologia actuala a permis crearea unor solutii care sa prelungeasca durata de viata si modul in care se prezinta de-a lungul timpului. 

 

Cum se realizeaza montajul treptelor din lemn? 

 

Pentru a te putea bucura de frumusetea si calitatile unor trepte din lemn, este nevoie de un profesionist care sa le monteze corespunzator. 

 

Sapa autonivelanta 

 

In mod ideal, montajul treptelor din lemn se realizeaza pe o sapa autonivelanta turnata peste scara existenta din beton.

 

Verificati nivelul de umiditate al treptelor 

 

Inainte de a monta treptele este necesar sa verificati parametri precum umiditatea, planeitatea sapei si a umiditatii din incapere. Acest lucru este necesar pentru a putea estima timpul de asteptare necesar pentru fiecare etapa de montaj in parte si materialele utilizate sa adere perfect la suprafata pentru care se adreseaza. 

scari interioare lemn case mici alma

Curatarea si montarea treptelor 

 

Prima etapa in montajul treptelor din lemn este sa se curete foarte bine suprafata pe care urmeaza sa fie montate. 

 

Taiarea si slefuirea sabloanelor pentru trepte

 

Treptele din beton care urmeaza sa fie acoperite de lemn au fost realizate dupa sabloane, iar lemnul se taie in functie de dimensiunile fiecarei trepte in parte.

 

Tratarea cu rasina poliuretanica 

 

Dupa ce se confectioneaza treptele dupa sablon,  pe suportul de beton se aplica un strat de rasina poliuretanica sau epoxidica (dupa caz), cu rol de desprafosare, penetrare, intarire a suportului si bariera de vapori.

 

Pregatirea adezivilor

 

Dupa aceasta etapa se pregateste adezivul pentru montajul treptelor si se mixeaza componentele adezivului. In functie de rasina utilizata, trebuie sa ne asiguram ca rasina aplicata trebuie sa fie uscata.  

 

Montajul propriu zis al treptelor

 

Apoi se trece la montajul cu adeziv poliuretanic bicomponent. Adezivul trebuie sa fie intins foarte bine pe toata suprafata de beton a treptei. Trebuie verificat anterior ca exista suficient adeziv pentru aderenta optima . O masura suplimentara poate fi ca  pe fiecare treapta in parte sa se aseze greutati. 

Nu se calca pe trepte pana a doua zi.  

Trepte lemn stejar masiv spirala

Trepte lemn stejar masiv

Montarea plintelor si finisarea treptelor din lemn 

 

Dupa uscarea adezivului, se monteaza plintele care trebuie taiate in functie de dimensiunile fiecarei trepte in parte si se lipeste cu montaj kit. Dupa montajul plintei se aplica chit acolo unde este nevoie si se lasa sa se usuce. 

 

Slefuirea si finisarea

 

Ultima etapa pentru montajul acestor trepte lemn este sa se slefuiasca cu o masina dotata cu aspirator. Plintele si partile care nu se pot slefui cu ajutorul aparatului se vor slefui manual. Se aspira suprafata treptelor foarte bine pentru a nu exista impuritati si se aplica primul strat de lac. Pentru ca suprafata sa arate cat mai bine este recomandat sa se aplice trei straturi de lac, astfel incat sa reziste la trafic intens. 

 

Dupa cum vedeti, montarea treptelor din lemn este o munca meticuloasa, care cere indemanare, cunostinte de lucru cu lemn adezivi si finisaje. Daca va doriti o scara superba in casa voastra va ajutam cu trepte superbe din lemn, adaptate interiorului vostru. Contactati-ne pentru consultanta pentru proiectul vostru.Bifand aceasta casuta esti de acord cu politica de confidentialitate https://superparchet.ro/politica-de-confidentialitate/.

Bifand acesta casuta esti de acord sa primesti mai multe informatii despre produse, oferte si promotii din partea Alma Parchet Natural.