Lemnul de stejar

Casa in care locuiti poarta amprenta personala si o parte din spiritul familiei. Cum fiecare membru este unic in felul sau, similar si lemnul se distinge prin unicitatea sa.  Este unul dintre motivele pentru care noi recomandam parchetul din stejar: este personal, autentic si adaptat mediului. Cumva, acest tip de parchet din lemn , si nu numai, dupa cum aratam in continuare, ne reprezinta pe noi romanii.

 

Fiind un material natural, nu exista doua placi identice de lemn. Conturati spiritul unic al locuintei cu o masa din lemn de stejar, pardoseala personalizata dupa bunul plac si trepte asortate.

Caracteristicile lemnului de stejar. Acel ceva care face diferenta

 

Stejarul este o specie autohtona, bine adaptata mediului din tara noastra, asadar lemnul lucreaza mai putin in timp, garantand rezultate stabile.

Stejarul nu numai ca aduce un aer aparte locuintei, ci ne rasplateste si cu rezistenta la socuri mecanice si, tratat cum se cuvine,  rezista inclusiv la umezeala. Ati putea spune ca are personalitate si se respecta. Un parchet de stejar se poarta cu noi dupa cum noi o tratam.

parchet stejar ivory - lemn stratificat

parchet stejar ivory

Lemnul de stejar este o optiune versatila. Puteti opta pentru culoarea dorita si pentru finisajul favorit, mat, lucios sau semilucios. Acestea sunt optiuni de gust, dar cand vom sta de vorba veti intelege ca este mult mai mult de atat: finisajul poate fi si o optiune de durabilitate si intretinere usoara. Daca doriti sa aflati mai multe, va asteptam cu drag oricand in showroom.

 

Produse obtinute din esenta de lemn stejar. Pardoseli cu personalitate, trepte calde si elegante, mese primitoare

 

O prima optiune pentru utilizarea esentei de stejar este pardoseala din lemn, atat ca parchet clasic, dar si ca dusumea din lemn. Aceasta poate fi reprezentata dintr-o singura placa de lemn, cazul parchetului masiv, sau poate fi alcatuit din doua sau trei straturi dispuse perpendicular, acesta fiind parchetul stratificat.

Pardoseala din lemn poate fi reconditionata dupa cativa ani pentru a va bucura de un aspect proaspat si, de ce nu, de un nou finisaj.

Treptele din lemn de stejar – eleganta si confort

 

In completarea pardoselii din lemn vin treptele din acelasi material. Elegante si rezistente, treptele din lemn pot fi , de asemenea, reconditionate dupa o perioada de timp pentru a le schimba finisajul.

Trepte lemn stejar masiv spirala

Trepte lemn stejar masiv

Mese din lemn de stejar – acasa miroase a lemn

A treia varianta este confectionarea meselor din lemn masiv de stejar de calitatea A sau rustic. Mesele sunt lucrate manual si finisate cu lac sau ulei in culoarea dorita. Alegeti dimensiunile si stilul favorit, iar echipa Alma Parchet Natural va crea cu migala si rabdare masa potrivita pentru casa dumneavoastra.

Motive pentru care sa alegi esenta de stejar

 

  • Esenta de stejar este rezistenta, estetica, versatila si o optiune de buget. Va puteti bucura de un material natural la un pret avantajos, fara sa faceti un compromis in privinta calitatii.
  • Lemnul poate fi reconditionat in timp, pentru un aspect proaspat si o durata de viata prelungita.
  • Fie ca alegeti sa montati pardoseala din lemn, sa montati trepte sau o simpla si eleganta masa din lemn, calitatea si trainicia esentei de stejar isi vor spune cuvantul.
  • Insotind si completand avantajele ce tin de tehnic si practic, lemnul aduce cu sine parfumul esentei si un colt de natura in casa dumneavoastra.

 

Intretinerea lemnului de stejar

 

Spre deosebire de alte materiale utilizate pentru pardoseala, lemnul necesita o rutina de ingrijire aparte, mai blanda, pentru a-si pastra stralucirea an dupa an.

Curatarea pardoselii din lemn si a treptelor se va face fara exces de apa, de preferat cu ajutorul unui spray mop si a solutiilor profesionale, dedicate ingrijirii lemnului.

Pentru curatarea meselor din lemn se va folosi o carpa umeda impreuna cu o solutie profesionala de curatare a lemnului. Produsele regasite pe piata pot afecta in timp finisajul mesei, si cum este mai bine sa preveniti decat sa reparati, optati de la inceput pentru varianta optima.

 

O concluzie?

Esenta de stejar este o optiune de calitate, rafinament si durabilitate, indiferent ca alegeti acest tip de lemn pentru pardoseala, trepte din lemn, mese, grinzi ( decorativ sau de sustinere) sau lambriuri. In cultura populara romaneasca codrul e frate cu romanul, iar codrii din stejar sunt primii citati de autori… Da, stejarul este un aliat al romanilor, chiar in casele lor.