Parchetul este un element foarte important pentru orice interior, indiferent daca este vorba despre o locuinta sau un loc public, deoarece acesta asigura o suprafata de mers placuta la aspect si usor de curatat. De-a lungul timpului tehnologia din spatele productiei de parchet a evoluat, iar astazi gasim pe piata o vasta gama de produse de acest tip.

Parchetul laminat intruneste o multitudine din proprietatile pozitive ale unei pardoseli. Designul variat, rezistenta si stabilitatea ridicate, precum si intretinerea usoara fac ca parchetul laminat de calitate sa fie foarte popular. In plus, parchetul laminat din zilele noastre are suprafete din plastic, ce imita aspectul diferitelor texturi de lemn, are o calitate ridicata si suprafete cu structuri inovatoare, ceea ce confera incaperilor confort si naturalete. 

Avantajele parchetului laminat: 

parchet laminat alb

-robust;

-usor de intretinut;

-igienic si sarac in emisii;

montaj – parchetul laminat se monteaza simplu si rapid pe aproape orice suprafata;

-datorita inaltimii reduse, este ideal pentru renovarea si modernizarea spatiilor de locuit.

 

Spatiul si parchetul laminat

Pentru o buna exploatare in timp a acestuia este foarte important sa alegi tipul de parchet laminat potrivit spatiului tau. Sunt cativa factori pe care trebuie sa ii iei in considerare la alegerea podelei laminate, destinatia incaperii, suprafata, nivelul de tranzit, gradul de luminozitate, stilul decorativ ales si culorile folosite. Grosimea parchetului laminat variaza in general intre 6 – 14 mm si este foarte important sa o alegi pe cea potrivita. Spre exemplu, in bucatarie, camera de zi, holuri si zonele de intrare in casa iti recomandam sa folosesti un parchet cu grosimea de cel putin 10 mm. Pentru camerele cu un tranzit mai scazut, precum dormitorul,  poti folosi si un parchet de 8 mm. In aceasta privinta, poti urma si indicatiile producatorului care mentioneaza de cele mai multe ori pentru ce tip de trafic este indicat produsul respectiv si anume trafic casnic, trafic comercial mediu, trafic comercial intens si altele. 

Parchet laminat grosimea 10 mm Stejar Natural

De ce sa alegi parchet laminat de 12 mm? 

Parchetul laminat de 12 mm are numeroase avantaje. In primul rand un astfel de produs este foarte ieftin in comparatie cu pardoselile din stejar sau lemn, apoi, pe langa rolul decorativ pe care il indeplineste, acesta ofera si un aspect foarte placut si primitor. Datorita stratului de melamina pe care il contine, acesta ofera si o protectie si o rezistenta sporita contra zgarieturilor si a diferitilor factori de uz.

Chiar daca sistemul de montare este extrem de usor de utilizat, inainte de utilizare trebuie sa se tina cont de cateva aspecte. De exemplu, pentru a nu avea o pardoseala denivelata, solul trebuie sa fie cat mai drept, iar pentru eventuala atenuare a zgomotelor se recomanda utilizarea unei folii special aplicata sub parchetul laminat. 

Datorita intretinerii extrem de usoare, parchetul laminat nu necesita aplicarea de ceara sau de alte solutii de lustruire, acesta se poate curata foarte usor, doar cu un mop si o galeata de apa cu detergent, cu conditia ca mopul trebuie sa fie bine stors. 

Alegerea parchetului laminat potrivit pentru casa fiecaruia dintre noi este importanta, deoarece parchetul laminat vine intr-o gama vasta de culori si modele care imita lemnul natural.