5 lucruri pe care să le faci pentru renovarea cu succes a apartamentului

Hotărât să renovezi apartamentul  și te felicităm pentru decizia bună pe care ai  luat-o pentru familia ta. Totuși, din experiența noastră  o bună planificare a amenajării reduce timpul de dezordine din casă  și permite o mai bună administrare a bugetului. Până la urmă, inclusiv  renovarea apartamentului trebuie tratată ca un proiect de sine stătător,  în care administrarea etapelor este esențială.

 În continuare îți dăm câteva sfaturi  care să te ajute să administrezi mai bine și mai eficient renovarea apartamentului tău.

renovare apartament- grija la parchet

 Planifică  renovarea apartamentului cu mult timp înainte

 

Planificând renovarea apartamentului cu mai mult timp înainte, chiar câteva luni, ai posibilitatea de a administra bugetul, a analiza prețurile și a face comanda pentru materialele potrivite. În egală măsură ai timp să alegi echipele de lucrători potrivite. Aceasta pentru că chiar să găsești meșterii este de multe ori o problemă, cu atât mai puțin de pe o zi pe alta.

 

Cumpără materiale de construcție din timp

 

 Cumpărând  materiale de construcție din timp,  te asiguri că nu o să ai zile sau săpămâni pierdute între etape  de renovare. Multe dintre materialele dorite se comandă la producător sau poate nu sunt pe stoc. Și chiar dacă sunt pe stoc, oricum pot apărea situații neprevăzute în care au loc decalaje la livrare. Acestea, etapă cu etapă, dacă nu sunt bine planificate pot prelungi amenajarea chiar și câteva luni.  

 

 În plus,  există materiale care trebuie să se acomodeze cu mediul.  Spre exemplu, parchetul din lemn  trebuie să stea câteva zile înainte de montaj în casa în care va fi amplasat.  Aceasta pentru că lemnul lucrează și se redimensionează la condițiile de umiditate și temperatură din Încăperea în care se află.

 

Mai mult chiar,  când îți iei timp să cumperi diferite materiale de construcție  poți să profiți de ofertele diferitor furnizori, astfel întreaga lucrare să iasă mai ieftină. 

 

Ia în calcul  decalaje de timp

 

Chiar înaintea lucrărilor  ia în calcul perioade moarte între fiecare  etapă. Spre exemplu, se poate întâmpla ca materiale să nu ajungă la timp, să nu se usuce peretele  sau șapa (din cauza condițiilor meteo), poate chiar echipa de constructori angajată să fie în întârziere. 

Într-un apartament în care nu ai renovat instalațiile sanitare sau electrice poți să ai surprize neplăcute care necesită lucrări suplimentare, să spargi pereții și să fie nevoie de lucrări de zidire pe care nu le-ai prevăzut. 

Estimează materialele de construcție cu o marjă de pierdere

 

Nu întotdeauna se întâmplă ca  pentru o lucrare șă îți intre material exact ca la carte sau doar atât cât spune  furnizorul pe produs. Există reziduuri pentru fiecare tip de material în parte. Gresia și  parchetul  trebuie stimate cu suprafețe suplimentare întrucât se pierde  prin tăiere. Oricum materialele de acest tip sunt vândute la cutii pe suprafețe specifice.

Incusiv la adezivi, uleiuri și la soluții de vopsire sunt pierderi prin uscare sau evaporare. 

Pe de altă parte, apar situații cum am descris mai devreme unde trebuie să zidești și să finisezi suplimentar. 

 

Angajează echipele de meșteri din timp 

 

Clar nu ești singurul care dorește să renoveze casa. Ține cont că pe durata verii  echipele de mesteri, indiferent de specializarea lor, zidari, instalatori, parchetari, chiar și designer de interior sunt foarte ocupați în acestă perioadă. 

 Angajează echipă din timp, estimând perioada de lucru cu acea marjă despre care am spus. 

Noi te ajutăm cu tot ce înseamnă parchet:

  •  Suntem alături prin consultanță pentru alegerea parchetului potrivit pentru tine.
  • Iți furnizăm parchetul și materialele necesare montării și finisării parchetului,  unde este cazul, direct acasă
  • Respectăm termenele de livrare.
  • Lucrăm cu echipe de parchetari dedicate și cu experiență, meșteri care au grijă la detalii. 

Altfel spus, îți livrăm lucrarea la cheie,  astfel încât la semnarea contractului noi ne ocupăm de tot, tot ce trebuie să faci este să respecți partea ta contractuală, să ne ajuți cu acces la timp și de restul ne ocupăm noi.