Ghidul incepatorului pentru amenajari interioare living, realizate ca un profesionist

 

Daca tocmai ai inceput renovarile in casa ta, fara o planificare prealabila, la un moment dat totul poate sa devina coplesitor mai ales daca este vorba despre living, acel spatiu in care familia se relaxeaza. Aceasta incapere este inima casei tale si merita sa o amenajezi corespunzator, astfel incat locul sa devina unul in care toate elementele se imbina echilibrat si iti creeaza senzatia de confort.

 

Planificarea unei amenajari interiorare pentru un living cu aspect armonios

parchet stratificat bole varvage

Parchet stratificat Bole Varvage

Pentru a crea amenajari interioare de living atragatoare trebuie sa pui toate piesele impreuna, sa iei in considerare culorile folosite, materialele, tipurile de pardoseli, tipurile de scari interioare, iluminatul, obiectele de arta, decoratiunile si tot ce mai este nevoie pentru a crea un spatiu armonios.

 

Primul pas in amenajare: alegerea stilului de design interior

 

Inainte de toate, primul pas este sa te decizi asupra stilului de design interior care sa imbrace incaperea. Aceasta decizie o vei lua mai usor daca te ghidezi dupa preferintele tale, iar aceasta regula se aplica si in momentul in care combini diferite tipuri de elemente pentru a obtine rezultatul final. In functie de stilul de design interior ales va fi mai usor sa stabilesti si tipul de mobilier care se potriveste cel mai bine, culorile vopselei, draperiile, scarile interioare si accesoriile. Pentru a-ti face o idee mai concreta despre cum trebuie sa te ghidezi astfel incat sa obtii un design unitar si placut, trebuie sa luam fiecare element in parte.

Stilul de design interior

 

Pentru a gasi un design interior potrivit trebuie sa aloci putin timp pentru a te documenta din reviste de specialitate, site-uri sau blog-uri dedicate. Daca iti plac liniile moderne si simple atunci ti se potriveste un stil minimalist sau modern, daca preferi texturile sau stilurile de design mai opulente atunci poti sa alegi un stil mai aproape de cel traditional.

parchet lemn Alma

In cazul in care ai decis ca ti se potriveste un stil mai traditional, achizitiile majore pe care trebuie sa le faci, de exemplu canapeaua, trebuie sa fie in acelasi stil. Altfel, combinarea a mai multe elemente care fac parte din stiluri diferite pot sa creeze confuzie.

 

Proiectarea si inventarierea obiectelor din living

 

Pentru a putea sa obtii rezultatul dorit este nevoie sa faci un pas inapoi. Analizeaza starea pieselor de mobilier, indeparteaza excesul de accesorii si elemente decorative care au umplut spatiul o data cu trecerea timpului, elimina tot ceea ce nu iti place, s-a demodat sau a fost un cadou neinspirat din partea cuiva. Tot ceea ce nu planuiesti sa mai folosesti doneaza unei familii care are nevoie mai mult decat tine de obiectele respective.

Parchet triplustratificat gri in tendinte

Apoi, dupa ce ai facut aceasta triere a tuturor lucrurilor de care nu mai ai nevoie incepe sa planifici unde isi va gasi locul fiecare element in parte. Proiecteaza vizual amplasamentul fiecarui tip de mobilier, accesoriu, obiect de arta, vaza, plante, etc. Sau poti sa folosesti aplicatii speciale prin care poti sa asezi in mod virtual piesele din living-ul tau.

 

Alege paleta de culori potrivite

 

In design interior o regula spune ca pentru a obtine combinatii de succes este sa folosesti 3 culori de baza in proportii de 60 – 30 – 10 % . Cea mai usoara modalitate prin care poti sa aplici aceasta regula in amenajari interioare este sa folosesti culoarea dominanta pentru pereti, culoarea secundara pentru mobila si restul procentajului pentru accentul de culoare.

Parchet Stejar Black Pepper 3s

Este recomandat sa folosesti drept culori dominante nuante care pot sa fie usor de asortat cu restul elementelor pe care urmeaza sa le folosesti. Daca restul elementelor au nuante prea puternice atunci pentru culoarea dominanta trebuie sa alegi nuante mai neutre.

 

Corpurile de iluminat

 

Lumina joaca un rol foarte important pentru a pune in evidenta elementele din incapere. Intocmai ca si in cazul culorilor alese, si in cazul iluminatului trebuie sa existe trei surse de lumina: unul ambiental, general si de accent. Sursele de lumina trebuie amplasate pe diferite niveluri in intreaga camera.

 

Scarile interioare

 

Daca living-ul tau este un punct de trecere catre etajele superioare atunci trebuie sa te gandesti si la tipul de scari interioare care sa completeze totul. Poti sa alegi niste trepte lemn care reusesc sa completeze foarte multe stiluri de design interior.

parchet stratificat - scari interoare

Pentru ca treptele sa se potriveasca incaperii trebuie sa alegi un stil care sa completeze design-ul interior ales.

 

Pardoseala

 

Un alt element important este reprezentat de tipul de pardoseala ales pentru a completa incaperea. Cea mai eleganta solutie este sa alegi parchet din lemn. Pe piata exista foarte multe tipuri de parchet care pot sa completeze perfect intregul living. Poti alege parchet triplustratificat, dublu stratificat sau masiv, din esente autohtone sau exotice, chiar si optiuni mai ieftine precum parchetul laminat.

Inainte de a alege tipul de parchet lemn trebuie sa analizezi foarte bine caracteristicile fiecarui tip in parte. Astfel, vei putea determina ce este compatibil cu dorintele si necesitatile tale.

 

Mobilierul si accesoriile

 

Dupa cum spuneam in etapa de planificare, este necesar sa renunti la tot ceea ce ar putea sa incarce foarte mult spatiul din punct de vedere vizual. Elimina toate piesele de mobilier vechi pe care nu le mai folosesti dar si accesoriile care doar ocupa spatiul.

dusumea lemn - Alma amenajare living

Living-ul trebuie sa fie un loc in care sa iti faca placere sa iti petreci timpul, tocmai de aceea este important sa respecti cerintele stilului de design ales. Mobilierul trebuie sa respecte stilul de design ales si, daca nu se incadreaza in cerintele respective atunci intotdeauna poti sa il transformi folosind vopsea speciala sau autocolant. In mediul online exista foarte multe tutoriale care sa te ghideze legat de cum poti transforma mobilierul si, daca vrei sa te bucuri de un living complet nou, atunci vei putea face acest lucru folosindu-te de tutorialele respective.

Planifica totul dinainte si apoi apuca-te de treaba, este cel mai bun sfat pe care ti-l putem oferi. Si, urmand indicatiile noastre vei putea sa iti creezi un living in care sa iti faca placere sa iti petreci timpul.

Acestea sunt sfaturile noastre. Noi iti suntem alaturi cu parchet din lemnn de cea mai buna calitate. Daca a un proiect in plan, contacteaza-ne pentru o oferta personalizata. 


Bifand aceasta casuta esti de acord cu politica de confidentialitate https://superparchet.ro/politica-de-confidentialitate/.

Bifand acesta casuta esti de acord sa primesti mai multe informatii despre produse, oferte si promotii din partea Alma Parchet Natural.