Stiai, spre exemplu, ca lemnul de frasin a fost folosit la fabricarea de schiuri? Citeste de ce.

 

Daca sunt colorate la fel, este destul de complicat sa iti dai seama daca un anumit tip de pardoseala este realizat din lemn de frasin sau este din stejar. Desenul, fibra, porii, sunt asemanatoare, singura diferenta dintre acestea doua fiind culoarea. 

Lemnul de frasin ofera avantajul de a prelua din socuri, motiv pentru care este un tip de lemn din care se fabrica crose de hochei sau bate de baseball. 

Industria parchetului a inteles cat de multe avantaje poate sa aduca lemnul de frasin si producatorii au inclus de foarte multa vreme acest tip de lemn in cataloagele lor de produse. 

 

Lucruri interesante despre lemnul de frasin

 

Frasinul face parte din familia Oleaceae, fiind inrudit cu maslinul si liliacul. Din aceeasi familie mai fac parte si alte 65-70 de alte tipuri de frasin, arbori sau arbusti. Specia care se gaseste la noi in tara este Fraxinus Excelsior, numit si frasin european si este raspandit din nordul Spaniei pana in Rusia si din nordul Greciei pana in Norvegia, ajungand pana in sud – vestul Asiei. 

Parchet stratificat frasin Country Vanilla

Este rezistent la socuri si nu se monteaza direct pe sol  

 

Lemnul de frasin este folosit atat ca lemn masiv cat si ca furnir. Nu este foarte rezistent la putrezire si la atacul insectelor, tocmai de aceea nu este recomandat sa fie folosit in contact direct cu solul. Dar, principalele calitati ale frasinului sunt rezistenta la socuri, capacitatea de a prelua socul fara crapare, flexibilitate si o culoare deschisa, superba. 

 

 Stiati ca  din lemn de frasin se fabricau schiuri?  Aceasta pentru ca este foarte flexibil 

 

Elasticitatea lemnului de frasin si capacitatea sa de a prelua socurile au facut ca in trecut sa fie folosit la fabricarea schiurilor si a rachetelor de tenis. Inca se mai fabrica sanii din frasin pentru cursele de caini din Scandinavia. De asemenea, fiind un lemn dur si elastic, este ideal pentru fabricarea pardoselilor mai ales pentru salile de sport. 

 

Din frasin se fabrica mobilier

 

Unii producatori de mobila au dus la nivel de arta fabricarea diferitelor piese de mobilier pentru casa, reusind sa creeze design-uri unice si incomporabile cu orice altceva, cu ajutorul lemnului de frasin. Piesele de mobilier si decoratiunile  din frasin pot fi si colorate, insa, gratie fibrei superbe, este de preferat sa fie pastrate in nunata naturala. 

 

Din lemn de frasin se produc instrumente muzicale

 

Datorita desenului frumos se poate folosi si pentru fabricarea instrumentelor muzicale precum chitare electrice sau clasice sau cutii de rezonanta. 

 

Coaja de frasin se foloseste in tratamente naturiste

lemn frasinLemnul de frasin este un lemn bun pentru ca se despica usor si are un continut scazut de apa. Coaja de frasin este folosita si pentru crearea unor remedii naturiste intrucat are proprietati astringente si a fost folosita impotriva febrei, a blocajelor hepatice si biliare, a reumatismului si a artritei. 

 

Lemnul de frasin in casa ta

 

Dusumelele din lemn de frasin au puterea de a aduce un plus de prospetime si vitalitate in design-ul interior. Frumoasa culoare deschisa, caracteristica lemnului de frasin ofera un aspect estetic deosebit. In cazul in care ai un alt tip de pardoseala, trebuie sa mai stii ca tot din lemn de frasin se pot obtine niste trepte din lemn superbe, care ofera interiorului un aspect aproape magic. 

parchet triplustratificat frasin

Mobilierul, treptele si parchetul din lemn de frasin sunt extraordinare si, daca esti in cautarea unui element care sa transforme casa ta intr-una speciala, atunci alege produse fabricate din lemn de frasin.