Daca planuiesti sa aduci o schimbare in casa ta si in acelasi timp doresti sa folosesti doar elemente naturale care sa exprime calitatea si personalitatea proprie a stilului de amenajari interioare ales, atunci nu trebuie sa excluzi utilizarea lemnului. Pardoselile din casa reprezinta completarea perfecta a fiecarei incaperi si poate sa puna in valoare orice stil de design interior. 

Inca din cele mai vechi timpuri lemnul este un material foarte popular si utilizat pentru crearea pardoselilor pentru diverse incaperi. O data cu trecerea timpului, au aparut si tendintele in acest domeniu, cel al fabricarii pardoselilor din lemn astfel ca, astazi, reusesc sa indeplineasca orice asteptari si cerinte din partea clientilor. 

 

Calitatea naturala e in tendinte. Cele mai bune si mai frumoase  pardoseli dau startul in amenajari interioare

 

Daca tot vorbeam despre tendinte, cele mai bune pardoseli sunt reprezentate de parchetul din lemn masiv care pe langa aspectul estetic deosebit, sunt rezistente si durabile. In plus, chiar si un simplu living amenajat cu parchet din lemn masiv poate sa creasca valoarea de piata a intregii locuinte. Asadar, pentru a putea oferi incaperilor acel aer de confort si de camin familial, lemnul este cea mai buna solutie prin care poti sa ilustrezi o astfel de imagine. Pentru a sustine aceste afirmatii, am pregatit 5 idei de amenajari interioare cu parchet din lemn care, speram sa fie pe placul tau si sa le folosesti drept inspiratie pentru crearea unui interior impresionant. 

 

Amenajari in stil traditional cu parchet din lemn

 

Daca iti doresti un stil care sa exprime personalitatea unei incaperi mult mai bine decat stilul clasic, atunci stilul traditional poate sa te ajute sa obtii incaperi care sa reflecte farmecul vremurilor de alta data. Un detaliu care se remarca la stilul traditional este utilizarea a numeroase culori pastelate, motive florale, mobilier ordonat si care se armonizeaza perfect cu restul elementelor de design interior.

Toate aceste elemente pot fi puse in valoare cu ajutorul unui model parchet din lemn masiv de culoare inchisa, eleganta,  care are nuanta dominanta din incapere. 

Un interior modern cu parchet din lemn masiv alb sau gri

Parchet alb stejar tripluStratificat 3 Strip Shoreline alb - dormitor

Interioarele moderne intotdeauna se remarca prin nota indrazneata care ofera acel ,,ceva” fiecarei incaperi. Utilizarea parchetului din lemn masiv este o practica foarte populara dar, conditia esentiala este sa se foloseasca tipuri de pardoseli de ultima generatie asa cum este parchetul alb sau gri. 

Parchetul Bole un paradox-  intre modernitate si clasic

De asemenea, o alta tendinta care s-a popularizat in ultima vreme este utilizarea parchetului Bole, un tip de parchet 100% personalizabil si cu un stil de taietura impresionanta a lamelelor si care poate crea un efect vizual deosebit. 

Mai mult de atat, tipurile de parchet modern pot sa fie utilizate atat in interior, cat si pentru terasa exterioara. Stilul modern se caracterizeaza prin intermediul culorilor neutre, aspect care justifica si mai mult utilizarea tipurilor de parchet sugerate pentru intregirea unui astfel de design interior. 

parchet lemn bole

Parchet Bole curbat personalizat

Parchet din lemn pentru case in stil contemporan

 

Stilul contemporan este un alt tip de design interior care a castigat foarte mult teren in domeniul amenajarilor interioare. Stilul contemporan a fost creat pe baza celui modern, imprumutand simplitatea formelor, dar in acest caz culorile utilizate sunt mai calde, motiv pentru care un parchet din lemn masiv in culori neutre sau poate chiar un parchet din esente de lemn exotic va putea valorifica principalele caracteristici ale acestui stil. 

parchet chevron stratificat

Pentru un astfel de stil de amenajari interioare, designerii recomanda intotdeauna parchetul din lemn intrucat este cel mai potrivit element pentru a pune in valoare o incapere. 

 

Amenajari in stil industrial cu parchet din lemn 

 

Posibilitatea de a transforma o hala de productie intr-o casa de locuit este o idee care a luat o amploare din ce in ce mai mare in ceea ce priveste arhitectura si design-ul. Pentru valorificarea unui astfel de stil se folosesc materiale precum metalul, betonul, lemnul si / sau caramizile vechi. Interiorul este caracterizat de o atmosfera bruta motiv pentru care este nevoie sa indulcesti usor interiorul prin utilizarea unor pardoseli din lemn. 

parchet stejar stratificat alb

Un astfel de stil exprima libertatea de exprimare si dorinta de a iesi in afara tiparelor. Utilizarea parchetului din lemn nu face altceva decat sa intareasca aceasta imagine insa, fara a uita de exprimarea personalitatii proprii. 

 

Stilul de amenajari interioare clasic 

 

Stilul de amenajari interioare clasic nu se demodeaza niciodata si este unul care nu va necesita multe schimbari o data cu trecerea timpului. Un interior amenajat in stil clasic se bazeaza pe simetrie in jurul caruia graviteaza un echilibru vizual intre toate elementele utilizate. 

parchet masiv exotic iroko

Cum detaliile conteaza pentru exprimarea unui astfel de stil de amenajari interioare intr-o incapere, nu trebuie neglijata importanta tipului de pardoseli pe care sa o folosesti. Parchetul din lemn este o alegere inspirata pentru a valorifica un astfel de stil si alegand un model cu placile orientate spre sursele de lumina din incapere te vor ajuta sa obtii  luminozitate, spatiu, pana la urma ceea ce iti doresti de la incaperea pentru care se adreseaza.