Una dintre provocările clienților noștri pentru care lucrările de amenajare – reamenajare nu decurg lin este faptul că au nevoie să cunoască etapele renovării case și, mai ales, pentru că noi suntem specialiști în pardoseli și de acest subiect ne ocupăm, când se montează parchetul? Este exact ce vom face astăzi, vom răspunde la una dintre întrebările nespuse, dar care atrage mulți clienți care ajung să investească mai mult, în timp sau bani, pentru renovare: când se montează parchetul în procesul amenajării sau reamenajării unei case?

Provocările amenajării sau renovării unei case

Renovarea casei poate fi o provocare majoră, în care fiecare detaliu contează, iar montarea parchetului este un aspect important considerând suprafața pe care o acoperă. Alegerea tipului, culorii și modelului poate schimba complet atmosfera și aspectul camerei.

Dar când este momentul potrivit pentru instalarea parchetului? Există mai multe etape într-un proiect de renovare a casei și instalarea pardoselii are loc într-un moment anume pentru a eficientiza lucrările și costurile.

În acest articol, descriem etapele procesului de renovare a casei și vom descoperi când ar trebui montat parchetul. De la pregătirea suprafețelor, inițierea altor lucrări precum zugrăveala sau montarea ușilor, punctăm și momentul în care parchetul devine piesa centrală a renovării.

Etapele diferite ale renovării casei

Renovarea unei case implică mai multe etape care trebuie urmate într-o ordine logică și eficientă pentru întreaga lucrare. Iată o privire de ansamblu asupra etapelor diferite ale renovării casei:

Pregătirea de renovare: evaluarea și planificarea proiectului

Înainte de a începe lucrările de renovare, este util să evaluați proiectul și să planificați etapizat ceea ce doriți să realizați. Acesta este momentul potrivit pentru a stabili bugetul, a face o listă cu materialele necesare și a căuta profesioniști calificați care să vă ajute în proces, pas cu pas. De asemenea, ar trebui să luați în considerare orice autorizații sau aprobări necesare pentru renovarea casei.

Demolarea și evacuarea materialelor

După ce ați finalizat planificarea și ați pregătit toate resursele necesare, este timpul să dați jos tencuiala, să scoate parchetul vechi și să evacuați molozul și deșeurile.

Atenție! Demolarea pereților și modificări structurale au nevoie de autorizație de construire.

Modificări și instalări structurale

După ce ați terminat demontarea și îndepărtarea structurilor existente, puteți începe să faceți modificări noi. Aceasta poate include construirea de pereți noi, instalarea de grinzi sau modificarea configurației existente a camerei pentru a se potrivi cu planul dvs. de renovare. Asigurați-vă că respectați toate regulamentele și standardele de construcție în timpul acestui proces. Chiar dacă vă par limitative în ce privește viziunea voastră despre interior, ele sunt menite spre protecție și rezistență.

Lucrări de instalații sanitare și electrice

Odată ce modificările structurale sunt finalizate, este timpul să efectuați lucrările de instalații sanitare și electrice. Aceasta include instalarea sau înlocuirea sistemelor de apă și canalizare, precum și a instalațiilor electrice și a prizelor. Asigurați-vă că angajați profesioniști calificați pentru a evita orice probleme sau defecțiuni în viitor.

Izolare, placaj și vopsire

După ce ați finalizat băile și bucătăria, inclusiv montarea gresiei, este timpul să vă concentrați asupra izolării, placării, dacă este cazul, și a zugrăvelii.  Asigurați-vă că aveți o izolare adecvată pentru a vă menține casa caldă în timpul iernii și răcoroasă în timpul verii. Apoi, aplicați placajul și zugrăviți pereții în culorile dorite, primele mâini.

Băile și bucătăriile primele

Finalizați băile și bucătăriile cu tot ce înseamnă acestea: instalații electrice și sanitare, inclusiv căzi, lavoare, chiuvete. Montați gresia și faianța.

Montarea parchetului – când are loc și cum

Acum, după ce ați finalizat toate celelalte etape ale renovării casei, este momentul să montați pardoseala. Alegerea tipului de pardoseală depinde de preferințele și nevoile voastre. Puteți alege parchet din lemn masiv sau stratificat, SPC, laminat sau orice vă doriți sau permite bugetul. Despre alegerea pardoselii, în special a celei din lemn, am scris într-un articol anterior.

De ce acum și nu mai devreme? Este important să alegeți un moment în care toate celelalte etape sunt finalizate și când nu există riscul ca pardoseala să fie deteriorată în timpul altor lucrări. De asemenea, înainte de montaj, asigurați-vă că suprafața este pregătită corespunzător, netedă și curată.

Ultima etapă a zugravelii, ultima mână de lavabilă

După montarea parchetului și protejarea acestuia cu un strat de carton ondulat, se poate da o ultimă mână de lavabilă, cu atenție pentru a nu murdări plinta proaspăt montată.

Montarea ușilor

Ușile se montează după parchet. Este una dintre etapele importante în sensul în care mulți clienți aleg aceasta etapă anterior montării pardoselii, ceea ce duce la o nepotrivire a ușilor pe înălțime.

Amplasarea mobilierului

Noi spunem că parchetul este prima mobilă în casă pentru că, în afară de montarea ușilor, nu mai sunt alte etape de construcție. Odată cu montarea pardoselii casa prinde aspectul de acasă.

De final:

Renovarea unei case are nevoie să urmeze anumite etape pentru a economisi timp și bani, pentru a nu afecta etapele anterioare (ceea ce ar implica din nou timp și bani). În ce privește răspunsul la întrebarea inițială „când se montează parchetul?”, răspunsul este: după băi și bucătării, după zugraveală și înainte de a monta ușile. Astfel, parchetul devine prima mobilă în casă.

Noi suntem alături de voi cu lucrări de parchet la cheie: evaluarea cantității, furnizarea de parchet, livrare, montaj, inclusiv sincronizarea cu restul de echipe de meseriași pentru un parchet superb în casă, ca voi să vă asigurați că aceasta devine acasă.

Share


Cere ofertă!






    Articole asemanatoare