Fiecare pas spune o poveste. În fiecare casă, podeaua reprezintă o hartă. Harta călătoriilor noastre. Sunt multe. Infinite. Pline de povești. Uneori, nici nu realizăm acest aspect. Invizibil, pe podea se regăsește călătoria ta la frigider în timpul nopții sau primul pas al copilului. Ori, când au venit prima dată socrii în vizită. Parchetul din casă este un alt album de amintiri, de care nu suntem conștienți, însă face parte din viața noastră. Pe lângă aceste aspecte, reprezintă o componentă estetică vizuală importantă dintr-o cameră.

Astăzi vom discuta despre parchetul dublu stratificat și care sunt cele 5 motive să alegi acest tip de parchet pentru locuința ta, să-ți fie noua hartă a călătoriei pentru următorii ani.

1. Parchet dublu stratificat reprezintă o opțiune durabilă

Astăzi, în era vitezei, inclusiv gusturile și trendurile se schimbă foarte rapid. Însă, întotdeauna căutăm o variantă bună atunci când vine vorba de achiziții. Pentru parchet, durabilitatea este un factor important de luat în calcul în momentul unei investiții. Avantajul parchetului dublu stratificat o reprezintă însuși straturile, care permit acestuia să fie finisat în repetate rânduri, raportându-ne la grosimea stratului de uzură. Totodată, la fiecare refinisare poți opta pentru o altă culoare. Cum sună opțiunea de a modifica aspectul parchetului, fără să întorci din nou toată casa pe dos?

2. Este un parchet care poate fi montat peste sistemele de încălzire prin pardoseala

…sau, mai simplu spus, “Adio, papuci de casă!”.

Parchetul dublu stratificat este fabricat integral din straturi de lemn (stratul inferior dintr-o singura bucata de lemn sau din multistrat), iar datorită calității materialului, transferul termic este optim. Totodată, lemnul este un material natural care infrumuseteaza casa. Grație acestor calități, parchetul dublu stratificat este opțiunea potrivită  pentru montarea peste sistemele de încălzire prin pardoseală, fiind rezistent la temperatura impusă. Astfel, te poți bucura de confort în timp ce iți desfășori activitatea prin casă.

Rezistența termică a parchetului variază în funcţie de densitatea medie a speciei din care este confecționat parchetul. Pentru stejar, care are densitate 700 kg/mc rezistenţa termică este:

  • parchet stejar masiv 20 mm grosime – RW = 0.13 m²K/W
  • parchet stejar dublustratificat 10/4 grosime – KW = 0.077 m²K/W
  • parchet stejar triplustratificat 15/4 grosime – KW = 0,10 m²K/W

3. Parchetul dublu stratificat are un nivel ridicat de stabilitate dimensională

După cum menționam anterior, straturile parchetului se suprapun perpendicular unul peste celălalt, aspect care oferă un nivel ridicat de stabilitate dimensională. Astfel, parchetul dublu stratificat  este mult mai strașnic la impactul umidității și al diferențelor de temperatură asupra lemnului, neavând dilatări sau contractări foarte mari de-a lungul timpului.

Nivelul ridicat de stabilitate dimensională este un alt motiv pentru care parchetul dublu stratificat reprezintă o soluție optimă pentru încălzirea în pardoseală.

4. Aspectul inedit

Frumusețea naturii este incontestabilă. Acum, te poți bucura de ea în propria casă. Parchetul de lemn se face remarcat prin amprenta unică a naturii, dată de fibra fiecărei specii. Nodurile și fisurile existente pe placa lemnoasă fac diferența din punct de vedere estetic. Totodată, în cazul parchetului dublu stratificat, finisajele joacă un rol esențial.

Puteți opta pentru un finisaj în ulei sau lac, care poate fi lucios sau mat, în funcție de preferințe.

5. Este ușor de întreținut

Secretul păstrării parchetului este curățarea regulată. Deși poate părea un produs care ridică pretenții în ceea ce privește întreținerea, lucrurile stau tocmai invers. Procesul de curățare este unul ușor, fiind nevoie doar de aspirarea prafului, apă în cantități reduse și de o soluție specifică tipului de finisaj. Parchetul se poate curăța cu o lavetă umedă cu ajutorul unui mop cu talpa, sau cu ajutorul unei soluții pulverizatoare.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care parchetul dublu stratificat reprezintă o alegere optimă. Calitățile și aspectul plăcilor de parchet vă pot pune locuința în valoare cu ușurință, astfel încât să obțineți un design interior de care să fiți mai mult decât satisfăcut. Casa ta merită o nouă poveste, iar tu meriți să te bucuri de căldura și atingerea plăcută a unui parchet de calitate!

Sursă foto: almaparchet.ro

cere ofertă!