Nicăieri nu e ca acasă, zice o vorbă. Vremurile s-au schimbat, iar acasă înseamnă deopotrivă la serviciu și la școală.

Progresiv mai mult ne vedem online. Casa a devenit spațiul de relaxare și birou deopotrivă. Spațiu intim și spațiu public. Întrebarea care ți-o pui este ce reguli de amenajări interioare să aplici pentru a fi mulțumit de colțul tău de lucru atât când ești în întâlniri online pe zoom, meet sau skype, cât și în timpul tău cu tine?

În continuare îți sugerăm idei practice, aplicate. Totuși, recomandarea noastră este să păstrați autenticitatea, îmbogățind spațiul cu elemente decorative care vă reprezintă, fără a exagera.

1. Creați un spațiu dedicat biroului și zonei de întâlniri online

E important să aveți un colt dedicat muncii și/sau școlii din mai multe motive. În primul rând, pentru confortul mental și motivație. Odată ce te-ai mutat în spațiul de birou, creierul înțelege că e de treabă și concentrarea este alta.

În plus, la birou ai o poziție adecvată și îți poți pune toate ustensilele aproape de tine pentru eficiență. Lucrând din pat îți lipsește confortul, eficiența scade alergând după instrumentele de birou, iar poziția inadecvată poate afecta coloana vertebrală și vederea.

Imaginea contează, imaginea e putere

La final, dar nu la urmă, într-o lume în care imaginea înseamnă putere, în acel colț poți amenaja un colț estetic, care să inspire și care să dea o notă de eleganță la întâlnirile online. Cel mai simplu amenajezi un colț pentru a lăsa să se vadă cărțile din bibliotecă.

Dacă dispoziția mobilierului în casă nu îți permite, amplasează în spatele imaginii din cameră o floare, un tablou pictat, original, sau un obiect decorativ discret, fără a exagera. Riscul de a amplasa prea multe obiecte în spate este ca, în timpul întâlnirii, interlocutorul să fie distras de imaginea din spate, fără a mai fi atent la tine.

2. Atenție la suprafețele ample. Acestea sunt întotdeauna expuse, chiar dacă uităm de ele

Posibil să fii tentat să concentrezi atenția pe detalii, precum tabloul să stea drept pe perete sau vaza să fie asortată. Suprafețele ample sunt adeseori neglijate, fiind atât de obișnuiți cu ele. Ne referim la pereți și, bineînțeles, la pardoseli.

I. Pereți

Pereții reprezintă cea mai mare pondere din suprafața unei încăperi și, aproape întotdeauna (cu excepția video în dreptului bibliotecii) se va vedea o suprafață de perete. E important să fie curat, echilibrat colorat, în culori pastelate și fără găuri sau fisuri. În cazul în care ai întâmpinat un incident, poți acoperi acel spațiu cu tablou pictat sau, suntem subiectivi că iubim lemnul, lambriuri din lemn.

II. Pardoseli

Pardoselile sunt pe locul al doilea din punct de vedere al suprafeței ocupate în casă. Mai mult chiar, spre deosebire de pereți, podelele, similar tablourilor sau decorațiunilor, pot fi un semn al statutului social. Astfel, un model de parchet din lemn, de calitate superioară și cu finisaje rafinate va crea percepția stilului și abundenței în casă, dar și în afaceri.

De ce contează cum amenajezi spațiul pentru întâlnirile online?

Poate vă spuneți că nu e cazul, parchetul poate fi acoperit sau camera amplasată special să nu se vadă pardoseala. Poate fi o soluție, dar, până când? Este evident că întâlnirile online și conversațiile video devin o realitate a zilelor noastre. Și oare de câte ori nu ai oprit camera în timpul conversației să nu se vadă podeaua zgâriată de câine sau peretele colorat de copil?

De final:

Cum în lumea profesională se operează cu percepții, recomandarea noastră este să amenajezi casa – pentru întâlniri online, dar și pentru sufletul tău, pentru bun gust, confort și calitate.